Logo Contrafort Arquitectura

Logo Contrafort Arquitectura

971 551 859      info@contrafort.cat
616 170 749      Sebastià Berga Fuster
625 254 956     Joana Gelabert Galmés

FORMACIÓ: Taller de Geometria Sagrada

Els dies 20, 21 i 22 de febrer hem assistit al curs “TALLER DE GEOMETRIA SAGRADA” realitzat en el Molí den Polit de Manacor i organitzat per ABIB (Associació per a la Bioconstrucció a les Illes Balears). El taller va ser impartit per Carlos Martín Lamoneda, arquitecte, urbanista i paisatgista.
En aquest taller ens iniciàrem en l’art d’ordenar les energies del lloc i qualificar les seves propietats a través de la geometria. Una geometria vinculada al lloc, a través de la seva latitud. Es tracta de l’herència de la tradició oral dels mestres constructors francesos, els companyones, difosa a Espanya per Raymond Montercy. Aquest coneixement fins ara hermètic fou conegut pels mestres constructors antics, adquirit per l’observació de la natura per tal de crear espais sagrats, espais on les energies es troben “ordenades”.
Hem après a vincular les proporcions al lloc a través del rectangles solsticials: el solar i el llunar. Hem conegut com s’aplica el mòdul solar a cada lloc concret, i com a través del disseny es poden crear espais energèticament sans. Una de les pràctiques que vàrem fer va ser anar a la Seu, la catedral de Palma on intentàrem ressentir i experimentar l’efecte de la geometria sagrada; va ser una experiència indescriptible.
La veritat és que ens quedàrem amb ganes de més i amb ganes de començar a projectar i a experimentar amb aquestes geometries. Per la bona acollida que ha tengut el curs, segurament que no serà el darrer d’aquest tipus que organitzi ABIB, ja que només hem tastat una punteta de tots aquests coneixements dels antics mestres constructors.