Logo Contrafort Arquitectura

Logo Contrafort Arquitectura

971 551 859      info@contrafort.cat
616 170 749      Sebastià Berga Fuster
625 254 956     Joana Gelabert Galmés

Estalvi d’aigua

Com podem estalviar aigua a ca nostra?

1. Col·locant a les aixetes dispositius reductors del cabdal. Aquests dispositius es poden incorporar a les canonades tant dels lavabos com de les dutxes per impedir que el consum d’aigua superi un consum fixat. Normalment 8 l/min davant 15 l/min pels lavabos i 10 l/min davant 20 l/min en les dutxes.

2. També podem col·locar airejadors a les aixetes, d’aquesta manera incorporam aire al doll d’aigua i podem estalviar entre un 40% i un 50% respecte al consum normal.

3. Tancant l’aixeta mentre ens rentam les dents, ens afeitam o ens ensabonam, passam de gastar 20 litres a gastar-ne només dos.

4. Una dutxa de 5 minuts suposa un consum de entre 50 i 100 litres, en canvi, si ens banyam gastam uns 250 litres.

5. Cada vegada que estiram la cadena d’un wc antic tiram uns 10 litres d’aigua. Per tant, és molt recomanable col·locar els inodors amb cisterna baixa, ja que permeten que l’usuari pugui triar entre dos volums de descàrrega d’aigua (3-4 litres o 6-9 litres) o que pugui aturar voluntàriament la descàrrega tornant a pitjar el botó.

6. Arreglant totes les aixetes i canonades que gotegin, una aixeta que perd aigua pot implicar un consum de entre 30 i 50 litres diaris, és a dir més de 10.000 litres a l’any.

7. Regant durant la nit o a les primeres hores del matí, així evitarem pèrdues per evaporació i les plantes ho agrairan.

8. La rentadora i el rentaplats són els aparells que consumeixen més aigua, per tant, estalviarem molt comprant-los amb etiqueta ecològica europea i utilitzant-los només quan estan plens.

9. No abusant del lleixiu, ja que romp l’equilibri bacterià de les depuradores dificultant la feina d’aquestes. És millor utilitzar detergent ecològics, sense fosfats.

10. No deixant l’aixeta oberta quan escuram, és millor col·locar dos recipients, un per escurar i l’altre per esbandir.

11. Recollint l’aigua de pluja dins cisternes o dipòsits d’aigües pluvials també estalviarem molta aigua, ja que la podrem utilitzar tant per les necessitats de la nostra vivenda com per beure.

12. En edificis i vivendes de nova construcció també és molt recomanable depurar les aigües grises, perquè podrem re-utilitzar aquesta aigua tant per reomplir les cisternes dels inodors com per regar, així reciclarem i, a la vegada, estalviarem.