Logo Contrafort Arquitectura

Logo Contrafort Arquitectura

971 551 859      info@contrafort.cat
616 170 749      Sebastià Berga Fuster
625 254 956     Joana Gelabert Galmés

Sòl radiant vs radiadors

curva-confort

 

AVANTATGES:
 

– Més eficient: en el cas del sistema de terra radiant la superfície d’emissió tèrmica és molt més gran que en el cas d’un sistema de radiadors, per tant, no és necessari que l’aigua circuli a temperatures tan elevades. Els radiadors necessiten escalfar l’aigua a uns 70ºC, en canvi el terra radiant només necessita que arribi a uns 35-40ºC per aconseguir la mateixa temperatura ambiental, això es tradueix en més eficiència ja que hi ha menys pèrdues.
 

– Més econòmic: al ser un sistema tan eficient necessita consumir menys energia. S’estima que l’estalvi és d’aproximadament un 20% respecte els sistemes de calefacció per radiadors. Aquest estalvi pot arribar fins a un 75% si el sistema de sòl radiant va combinat amb energies renovables.
 

– Més confortable: la distribució del calor amb aquest sistema és molt més homogènia, ja que és tota una superfície que emet calor i no només un únic punt, com en el cas dels radiadors. Per això, el gradient de temperatures que s’aconsegueix és més pròxim a l’ideal pel confort de les persones.
 

– Més saludable: el seu funcionament a baixa temperatura fa que no es generin corrents d’aire, per tant, no es resseca l’ambient ni hi ha moviment de pols ni microorganismes. Els ambients resultants són més higiènics i saludables. És per això que és l’únic sistema recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el més idoni per utilitzar en hospitals, escoletes, etc.
 

– Més pràctic: és un sistema invisible i sense manteniment, no ocupa espai  a les parets ni interfereix en la decoració de les estances a diferència dels radiadors.
 

– Més regulable: amb aquest sistema es poden instal·lar zones independents per poder regular la climatització a cada habitació.

 

INCONVENIENTS:
 

– Més gruix: el sistema de sòl radiant augmenta uns 8 cm el gruix del terra respecte sistemes convencionals de calefacció (3 cm dels tubs de circulació d’aigua i 5 cm de morter a sobre).
 

– Més cost inicial: amb aquest sistema la inversió inicial és major, no obstant això, l’amortització es realitza més ràpidament que en els altres sistemes.

3 Responses to Sòl radiant vs radiadors

  1. […] equips més eficients, pel que fa a la calefacció els sistemes de radiació tèrmica com el sòl radiant són més eficaços que els de convecció, ja que aquests darrers els que fan és escalfar […]